ΚΛΑΔΟΙ
Οικονομικές, Ασφάλειες, Συμβουλευτικές, Νομικές Υπηρεσίες & Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις
Αγροτικά, Τρόφιμα & Περιβάλλον
Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες, Ηλεκτρονικά Είδη
Υγεία & Ομορφιά
Εκπαίδευση
Κατασκευές & Ενέργεια
Μόδα & Σπίτι
Τέχνες & Ψυχαγωγία
Μεταφορές
Χαρτί, Χημικά & Μεταλλουργία
ΣΥΝΔΕΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ
image/svg+xml
ΣΥΝΔΕΣΗ
ΕΓΓΡΑΦΗ
EL
image/svg+xml
EN
EL

Στο σύγχρονο περιβάλλον -που βασίζεται κατά κύριο λόγο στο Διαδίκτυο- κάθε αναπτυσσόμενη επιχείρηση θα πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν της τις αμέτρητες ώρες που αφιερώνει κάθε υποψήφιος πελάτης ή συνεργάτης της μπροστά από μία οθόνη. Ο χρόνος αυτός θα πρέπει να εκληφθεί ως μία μεγάλη ευκαιρία για την προώθηση της επιχείρησης και να ενσωματωθεί σε κάθε στρατηγική Marketing που φιλοδοξεί να είναι επιτυχημένη. Το Kosmogram, στοχεύοντας πάντοτε στη σύνδεση του επαγγελματία με την αγορά, αλλά και στην ανάπτυξη του πελατολογίου του, συγκέντρωσε και παρουσιάζει τους βασικότερους τρόπους με τους οποίους μπορούν να ενσωματωθούν οι δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο στη διαμόρφωση στρατηγικών Marketing των επιχειρήσεων.

 

i. Κατασκευή Ιστοσελίδας

 

Ξεκινάμε από το πιο απλό, αλλά ταυτόχρονα βασικό βήμα που θεμελιώνει την παρουσία κάθε επιχείρησης στο διαδίκτυο. Πρόκειται για την κατασκευή της ιστοσελίδας. Για να κατανοήσουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης ιστοσελίδας, αρκεί να δούμε το θέμα από την πλευρά του δυνητικού καταναλωτή και να αναλογιστούμε κατά πόσο θα εμπιστευόμασταν για τις αγορές μας ή για μια πιθανή συνεργασία, μία επιχείρηση που δεν είχε διαδικτυακή παρουσία.

 

ii. Blog

 

Γνωστή και ως Content Marketing, η διατήρηση ενός blog στο site αποτελεί έναν ακόμη τρόπο διαδικτυακής προώθησης της επιχείρησής σας. Η προσθήκη του blog στο site σας θα δημιουργήσει τρεις φορές περισσότερα leads σε σχέση με μία εναλλακτική επί πληρωμή στρατηγική. Επιπλέον, είναι ένας αρκετά πιο οικονομικός τρόπος, αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να του προσθέσετε περιεχόμενο. Το blog θα βοηθήσει στην εκτέλεση των στρατηγικών SEM και SEO - την οποία θα δούμε παρακάτω – ενώ παράλληλα τα αποτελέσματά, του στη γενικότερη προώθηση της επιχείρησής σας, χαρακτηρίζονται από υψηλή αποδοτικότητα, μακροχρόνια διάρκεια, χαμηλό κόστος και ενίσχυση του αισθήματος εμπιστοσύνης και αυθεντίας για το brand σας.

 

iii. Social Media

 

Ο δεύτερος πυλώνας μίας πλήρους στρατηγικής Marketing είναι τα Social Media. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε το brand awareness για την επιχείρησή σας ή να κάνετε ευρύτερα γνωστό ένα προϊόν σας. Το κόστος είναι και εδώ αρκετά χαμηλό σε σχέση με το επίπεδο προώθησης που προσφέρουν. Το πρώτο βήμα είναι η επιλογή των κατάλληλων καναλιών, ανάλογα με τους στόχους σας: το Facebook με τα 2 δισεκατομμύρια χρήστες, το Twitter και το LinkedIn που είναι ιδανικά για επιχειρήσεις B2B, το Instagram για προϊόντα και υπηρεσίες όπου πρωταγωνιστεί η εικόνα ή το Snapchat με την τεράστια απήχηση στο νεανικό κοινό. Θα πρέπει να σχεδιάσετε προσεκτικά τη στρατηγική που θα ακολουθήσετε και να διαμορφώσετε πλήρως τα προφίλ σας, πριν ξεκινήσετε τις καταχωρήσεις. Ιδανικά, μπορείτε να επιλέξετε τον κατάλληλο συνεργάτη που θα αναλάβει το έργο αυτό.

 

iv. Newsletters

 

Ακόμα ένας σημαντικός πυλώνας για την digital στρατηγική των επιχειρήσεων θα πρέπει να είναι το Email Marketing. Η αποστολή newsletters μπορεί να λαμβάνει χώρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να ενημερώνετε το κοινό για την πορεία της επιχείρησής σας, κάθε φορά που θα θέλετε να ανακοινώσετε κάτι σημαντικό ή ως μέρος κάποιας προωθητικής ενέργειας. Προκειμένου να είναι αποδοτική η στρατηγική σας θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ενδιαφέροντες τίτλους, απλή γλώσσα και μικρής έκτασης κείμενο δομημένο σε παραγράφους. Μην προσπαθείτε να πουλήσετε απευθείας το προϊόν ή την υπηρεσία σας και μη στέλνετε υπερβολικά πολλά emails στους εγγεγραμμένους στη λίστα σας, ειδικά εάν δεν έχετε κάτι νέο να μοιραστείτε μαζί τους.  

 

v. Google Ads

 

Αποτελείται από δύο κλάδους. Ο πρώτος αφορά σε διαφήμιση pay per click. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε διαφημιζόμενος στοχεύει σε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την επιχείρηση και το αντικείμενό του, ώστε όταν ένας χρήστης αναζητήσει κάποια από αυτές, να εμφανιστεί ψηλά στα αποτελέσματα και η επιχείρηση. Ο δεύτερος κλάδος αφορά στη διαφήμιση μέσω εμφάνισης banners σε τρίτες ιστοσελίδες.      

 

vi. SEO Campaigns

 

Τέλος, ακόμα ένα πολύ στοιχείο για μια αποτελεσματική καμπάνια Marketing είναι η χρήση τεχνικών SEO. Οικονομικά αποδοτική, η διαδικασία του SEO επιδιώκει να δημιουργήσει οργανική «κίνηση» στην ιστοσελίδα της επιχείρησής σας μέσα από τις μηχανές αναζήτησης. Η ανάπτυξη μιας ορθής στρατηγικής SEO δεν είναι απλή ως διαδικασία, καθώς απαιτεί εξειδικευμένες ικανότητες. Επομένως, καλό θα ήταν να αναλαμβάνεται από εταιρείες με εμπειρία στο αντικείμενο.

 

Διαθέτοντας παρουσία στους παραπάνω έξι τομείς του Digital Marketing, η προώθηση της επιχείρησής σας θα αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένη. Ιδανικά, για την ορθότερη και αποδοτικότερη υλοποίηση της στρατηγικής, αυτή θα πρέπει να ανατεθεί σε κάποιον αρμόδιο συνεργάτη που θα αναλάβει να τη φέρει εις πέρας.

Κοινοποιήστε το άρθρο
:
FACEBOOK
TWITTER
LINKED IN
Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε εγκαίρως για τα τελευταία νέα της πλατφόρμας μας.
Με την εγγραφή σας, συμφωνείτε με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και αποδέχεστε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά δελτία μας.
Αναβαθμίζουμε την online εμπειρία σας χρησιμοποιώντας cookies. Περισσότερα .
Κατάλαβα
Κατάλαβα