ΚΛΑΔΟΙ
Οικονομικές, Ασφάλειες, Συμβουλευτικές, Νομικές Υπηρεσίες & Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις
Αγροτικά, Τρόφιμα & Περιβάλλον
Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες, Ηλεκτρονικά Είδη
Υγεία & Ομορφιά
Εκπαίδευση
Κατασκευές & Ενέργεια
Μόδα & Σπίτι
Τέχνες & Ψυχαγωγία
Μεταφορές
Χαρτί, Χημικά & Μεταλλουργία
ΣΥΝΔΕΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ
image/svg+xml
ΣΥΝΔΕΣΗ
ΕΓΓΡΑΦΗ
EL
image/svg+xml
EN
EL

Με την περίοδο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η αναζήτηση ενός επαγγελματία λογιστή είναι απαραίτητη για κάθε μικρή/μεσαία επιχείρηση. Πώς θα βρείτε, όμως, τον επαγγελματία εκείνον που θα αποτελέσει την καταλληλότερη επιλογή για την επιχείρησή σας, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες σας; Το kosmogram.com αναζήτησε τα 10 χαρακτηριστικά που κάνουν έναν λογιστή να είναι ο ιδανικός για εσάς ή την επιχείρησή σας και σας τα παρουσιάζει παρακάτω!

 

Ι. Τεχνογνωσία

Το πρώτο κριτήριο εξαρτάται, κυρίως, από τις ανάγκες τις οποίες επιθυμείτε να καλύψει ο λογιστής σας. Αναζητάτε κάποιον που να μπορεί να ενημερώνει τα βιβλία σας και να φροντίζει για την υποβολή των φορολογικών σας δηλώσεων ή κάποιον που να έχει γνώσεις επάνω σε νομικά θέματα και θέματα διοίκησης επιχειρήσεων; Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο λογιστής που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχει εμπειρία στον κλάδο που ανήκει η επιχείρησή σας, ώστε να είναι σε θέση να σας παράσχει συμβουλές.

 

ΙΙ. Πιστοποιήσεις

Οι τυπικές γνώσεις που προέρχονται από τις σπουδές δεν είναι οι μόνες που απαιτούνται για έναν ιδανικό λογιστή. Η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος είναι απαραίτητη προκειμένου ο λογιστής σας να έχει το λεγόμενο «δικαίωμα υπογραφής» στην Ελλάδα. Επιπλέον, κάθε λογιστής θα πρέπει να φροντίζει να παραμένει ενημερωμένος για τις τρέχουσες αλλαγές στη νομοθεσία που αφορά, κυρίως, στη φορολογία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εύκολα με την παρακολούθηση σεμιναρίων, τα οποία θα του δώσουν και την αντίστοιχη πιστοποίηση.

 

ΙΙΙ. Συστάσεις

Όπως σε όλα τα επαγγέλματα, έτσι και όταν πρόκειται για τον λογιστή σας, ένα καλό βιογραφικό δεν είναι αρκετό και δεν θα έπρεπε να είναι και ο μόνος παράγοντας στον οποίο θα βασίσετε την απόφασή σας. Το κενό που έχετε για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει ο υποψήφιος συνεργάτης σας μπορεί να αναπληρωθεί από την αναζήτηση συστάσεων άλλων ιδιοκτητών επιχειρήσεων, που είχαν ήδη συνεργαστεί μαζί του. Επικοινωνήστε μαζί τους και λάβετε πληροφορίες για το εάν ήταν ικανοποιημένοι από την εμπειρία τους.

 

ΙV. Επικοινωνιακές Δεξιότητες

Η συνεργασία με τον λογιστή σας προϋποθέτει ότι θα επικοινωνείτε αρκετά συχνά. Επομένως, ο παράγοντας της αρμονικής επικοινωνίας είναι αναγκαίος για την καλή πορεία της μεταξύ σας σχέσης. Έτσι, πριν την έναρξη της συνεργασίας σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η προσωπικότητα του λογιστή σας ταιριάζει με τη δική σας. Αυτό θα βοηθήσει δραστικά στην αμοιβαία συνεννόηση και στην αποτελεσματικότητα των κοινών σας ενεργειών.

 

V. Εμπειρία

Ακόμα ένας καίριος παράγοντας για την επιλογή του λογιστή σας είναι η εμπειρία που εκείνος έχει στους ελέγχους της εφορίας. Έτσι, θα διασφαλίσετε ότι εσείς και η επιχείρησή σας θα είστε προετοιμασμένοι και προστατευμένοι ό,τι και αν συμβεί κατά τη διαδικασία αυτή.

 

VI. Μέγεθος Λογιστικής Εταιρείας

Θα επιλέξετε έναν λογιστή από κάποια μεγάλη εταιρεία ή ένα μικρότερο λογιστικό γραφείο; Η απάντηση δεν είναι προφανής, καθώς στη μεγάλη εταιρεία υπάρχει ο κίνδυνος να αγνοηθεί η επιχείρησή σας ή να ανατεθεί σε κάποιον νεότερο στη δουλειά συνεργάτη, που θα διαθέτει μικρότερη εμπειρία.

 

VII. Συμβουλευτική

Εάν στόχος σας είναι η ανάπτυξη της επιχείρησής σας, θα πρέπει να συγκεντρώσετε γύρω σας τους κατάλληλους συνεργάτες οι οποίοι θα συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Επομένως, θα πρέπει να σκεφτείτε την επιλογή ενός λογιστή με γνώσεις Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Οικονομικής Επιστήμης, ώστε να σας βοηθήσει παρέχοντάς σας συμβουλευτικές υπηρεσίες για έναν αριθμό παραγόντων, όπως την επιχειρηματική σας στρατηγική ή την παρακολούθηση της ρευστότητάς σας.

 

VIII. Σχέση με την Τεχνολογία

Ο λογιστής που θα επιλέξετε, όπως και κάθε επαγγελματίας της σύγχρονης αγοράς εργασίας, θα πρέπει να έχει άριστη σχέση με την τεχνολογία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι απόλυτα εξοικειωμένος με τα πιο πρόσφατα προγράμματα λογιστικής και να είναι σε θέση να καθοδηγήσει και τους υπαλλήλους σας για το πώς να τα χρησιμοποιήσουν, ώστε να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους.

 

IX. Αξιοπιστία & Υπευθυνότητα

Οι λογιστικές πληροφορίες είναι εμπιστευτικές και η διαχείρισή τους διέπεται από κανόνες δεοντολογίας. Επομένως, η αξιοπιστία και η υπευθυνότητα είναι βασικά γνωρίσματα ενός καλού λογιστή, καθώς αυτά είναι που θα εμπνεύσουν την εμπιστοσύνη ανάμεσα στον επιχειρηματία και τον λογιστή του.

 

X. Οργανωτικότητα & Δομημένη Εργασία

Η σωστή οργάνωση χρόνου, αλλά και δεδομένων έχει τεράστια σημασία για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων ενός καλού λογιστή. Μέσα από τη σωστή δόμηση της εργασίας του, ο λογιστής μπορεί να γλυτώσει χρήσιμο χρόνο, να εξοικονομήσει πόρους, αλλά και να αποφύγει λάθη.

 

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον ιδανικό λογιστή για εσάς και την επιχείρησή σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα αναζητήσετε στην επόμενη επίσκεψή σας στο kosmogram.com, προκειμένου να καταλήξετε στον καταλληλότερο επαγγελματία για εσάς.

Κοινοποιήστε το άρθρο
:
FACEBOOK
TWITTER
LINKED IN
Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε εγκαίρως για τα τελευταία νέα της πλατφόρμας μας.
Με την εγγραφή σας, συμφωνείτε με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και αποδέχεστε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά δελτία μας.
Αναβαθμίζουμε την online εμπειρία σας χρησιμοποιώντας cookies. Περισσότερα .
Κατάλαβα
Κατάλαβα