ΚΛΑΔΟΙ
Οικονομικές, Ασφάλειες, Συμβουλευτικές, Νομικές Υπηρεσίες & Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις
Αγροτικά, Τρόφιμα & Περιβάλλον
Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες, Ηλεκτρονικά Είδη
Υγεία & Ομορφιά
Εκπαίδευση
Κατασκευές & Ενέργεια
Μόδα & Σπίτι
Τέχνες & Ψυχαγωγία
Μεταφορές
Χαρτί, Χημικά & Μεταλλουργία
ΣΥΝΔΕΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ
image/svg+xml
ΣΥΝΔΕΣΗ
ΕΓΓΡΑΦΗ
EL
image/svg+xml
EN
EL

Σε πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η Gartner, Inc., αποτυπώνονται οι 11 πιο σημαντικές επιχειρηματικές προτεραιότητες που θέτουν τα στελέχη παγκοσμίως. Η πρώτη θέση δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς για ακόμη μία χρονιά η ανάπτυξη παραμένει βασικός στόχος των CEOs, σε ποσοστό 53%. Στη δεύτερη θέση των προτεραιοτήτων τους τόσο για το 2019 όσο και για το 2020, κατέχοντας ποσοστό 32%, βρίσκεται η Πληροφορική και όλα όσα σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το 80% των στελεχών δήλωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζει στρατηγικές για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας του. Το αντίστοιχο ποσοστό την προηγούμενη χρονιά βρισκόταν στο 62%! Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 500 Διευθύνοντες Σύμβουλοι από ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η πιο δημοφιλής λύση για την επίτευξη της ανάπτυξης – που αποτελεί και πρωταρχικό τους στόχο - είναι η εξωστρέφεια. Αυτό, όμως, καθίσταται δύσκολο, αφού το γεωπολιτικό τοπίο παρουσιάζει ιδιαίτερες αστάθειες.

Έτσι, οι επιχειρήσεις και οι CEOs τους που συμμετείχαν στην έρευνα συνδέουν τον πρώτο τους στόχο με τον δεύτερο και εντοπίζουν ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρονται από την τεχνολογία και την Πληροφορική. Αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί και ιδιαίτερη έκπληξη, με δεδομένο ότι, πλέον, η Πληροφορική και οι νέες τεχνολογίες σχετίζονται άμεσα με σχεδόν όλους τους τομείς της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω συνιστά η απάντηση των CEOs για τα μέτρα που λαμβάνουν σχετικά με τη διαχείριση του κόστους. Το 27% αυτών απαντά ότι η υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στη διαχείριση κόστους. Ταυτόχρονα, ποσοστό 47% των CEOs θεωρεί πως η τεχνολογία αποτελεί, επίσης, μία από τις δύο πρωτεύουσες δράσεις που έχουν ως στόχο και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Παρά τα ενθαρρυντικά, για τον κλάδο της Πληροφορικής, αποτελέσματα που αναφέρθηκαν παραπάνω και το πόσο ψηλά βρίσκεται στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων η τεχνολογία, οι CEOs δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα σίγουροι για το εάν οι ομάδες των εργαζομένων μπορούν να υποστηρίξουν μία ψηφιακή επιχείρηση. Η βασική τους ανησυχία εντοπίζεται στο ότι αρκετοί εκτελεστικοί ρόλοι δεν διαθέτουν προχωρημένες – πολλές φορές, ούτε καν βασικές – ψηφιακές δεξιότητες, οι οποίες θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν το μέλλον. Ταυτόχρονα, κρίνουν ότι τμήματα των εταιρειών - όπως αυτά των πωλήσεων, της διαχείρισης κινδύνου, της αλυσίδας εφοδιασμού αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού - έχουν ανάγκη από περισσότερα «ψηφιακά μυαλά». Μάλιστα, κατατάσσουν, με ποσοστό 17%,  ως δεύτερη σημαντικότερη οργανωτική ικανότητα, την οποία χρειάζεται η εταιρεία τους, την ψηφιακή ενεργοποίηση.

Εάν συμμερίζεστε και εσείς την άποψη των CEOs, έτσι όπως αυτή προκύπτει από την έρευνα της Gartner, Inc., δεν έχετε παρά να αναζητήσετε τον κατάλληλο επαγγελματία που θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην ψηφιακή εποχή της επιχείρησής σας. Ξεκινήστε τη διαδικασία άμεσα, με τη βοήθεια του kosmogram.com!

Κοινοποιήστε το άρθρο
:
FACEBOOK
TWITTER
LINKED IN
Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε εγκαίρως για τα τελευταία νέα της πλατφόρμας μας.
Με την εγγραφή σας, συμφωνείτε με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και αποδέχεστε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά δελτία μας.
Αναβαθμίζουμε την online εμπειρία σας χρησιμοποιώντας cookies. Περισσότερα .
Κατάλαβα
Κατάλαβα