ΚΛΑΔΟΙ
Οικονομικές, Ασφάλειες, Συμβουλευτικές, Νομικές Υπηρεσίες & Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις
Αγροτικά, Τρόφιμα & Περιβάλλον
Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες, Ηλεκτρονικά Είδη
Υγεία & Ομορφιά
Εκπαίδευση
Κατασκευές & Ενέργεια
Μόδα & Σπίτι
Τέχνες & Ψυχαγωγία
Μεταφορές
Χαρτί, Χημικά & Μεταλλουργία
ΣΥΝΔΕΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ
image/svg+xml
ΣΥΝΔΕΣΗ
ΕΓΓΡΑΦΗ
EL
image/svg+xml
EN
EL

Οι ψηφιακές βιβλιοθήκες τα τελευταία χρόνια έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό το παραδοσιακό βιβλίο. Σε μία έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ στην οποία συμμετείχαν άτομα μεταξύ 18 και 29 ετών, διαπιστώθηκε ότι σήμερα οι νέοι διαβάζουν κατά 30% λιγότερα “εκτυπωμένα” βιβλία απ’ ότι 20 χρόνια πριν.

Οι περισσότερες online βιβλιοθήκες εξειδικεύονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες, η Tapas εξειδικεύεται στα Comics, στην επιστημονική φαντασία η ιστοσελίδα Tor, στις νουβέλες η Radish.

Τώρα μία από τις πιο γνωστές ψηφιακές βιβλιοθήκες, η Wattpad η οποία εξειδικεύεται στα ρομάντζα, δοκιμάζει ένα καινούριο μοντέλο το οποίο πάει μάλλον αντίστροφα από την τάση.

Η Wattpad, ιδρύθηκε το 2006 και σήμερα έχει πάνω απο 600 εκατομμύρια βιβλία σε 60 γλώσσες και περίπου 100 εκατομμύρια χρήστες-αναγνώστες. Στη Wattpad μπορούν οι χρήστες να ανεβάσουν ψηφιακά, τα δικά τους βιβλία, τα οποία διαβάζονται και αξιολογούνται από τους αναγνώστες. Η Wattpad τώρα θα προχωράει και στην έκδοση των πιο επιτυχημένων από αυτά.     

Η έκδοση βιβλίων με τον παραδοσιακό τρόπο έχει πολύ ρίσκο και απαιτεί μεγάλη επένδυση. Για κάθε ένα best-seller υπάρχουν δεκάδες αποτυχημένες εκδοτικές προσπάθειες. Η Wattpad ισχυρίζεται ότι έχει βρει τη φόρμουλα για την επιτυχία, η οποία είναι ένας αλγόριθμος που αξιολογεί τα χαρακτηριστικά των ψηφιακών βιβλίων που ανεβάζουν στην πλατφόρμα της οι χρήστες, των σχολείων των αναγνωστών και καταλήγει στο πιά βιβλία θα γίνουν τα επόμενα best-seller. Η Wattpad θα προχωράει στην έκδοση αυτών των βιβλίων.

Η προσπάθεια της Wattpad φαίνεται ότι έχει μαγνητίσει τους επενδυτές. Η Wattpad πρόσφατα συγκέντρωσε 60 εκατομμύρια Ευρώ από επενδυτικά κεφάλαια. Αυτό που μένει να αποδειχτεί είναι εάν ο αλγόριθμος της Wattpad πράγματι θα ανιχνεύει τα επόμενα best-seller ή αν θα οδηγήσει σε εκδοτικές αποτυχίες.       

Κοινοποιήστε το άρθρο
:
FACEBOOK
TWITTER
LINKED IN
Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε εγκαίρως για τα τελευταία νέα της πλατφόρμας μας.
Με την εγγραφή σας, συμφωνείτε με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και αποδέχεστε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά δελτία μας.
Αναβαθμίζουμε την online εμπειρία σας χρησιμοποιώντας cookies. Περισσότερα .
Κατάλαβα
Κατάλαβα