ΚΛΑΔΟΙ
Οικονομικές, Ασφάλειες, Συμβουλευτικές, Νομικές Υπηρεσίες & Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις
Αγροτικά, Τρόφιμα & Περιβάλλον
Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες, Ηλεκτρονικά Είδη
Υγεία & Ομορφιά
Εκπαίδευση
Κατασκευές & Ενέργεια
Μόδα & Σπίτι
Τέχνες & Ψυχαγωγία
Μεταφορές
Χαρτί, Χημικά & Μεταλλουργία
ΣΥΝΔΕΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ
image/svg+xml
ΣΥΝΔΕΣΗ
ΕΓΓΡΑΦΗ
EL
image/svg+xml
EN
EL

Εάν ανήκετε και εσείς στο μεγάλο ποσοστό εκείνων που ασχολούνται με τον Τουρισμό στην Ελλάδα, θα έχετε ήδη αντιληφθεί κάποιες ανερχόμενες τάσεις που φαίνεται να επικρατούν στον κλάδο. Το Kosmogram ανέλαβε να σας παρουσιάσει τις κυριότερες από αυτές, συγκεντρωμένες σε ένα άρθρο.

 

· Τα Social Media

 

Όπως και σε καθετί άλλο, έτσι και στον ξενοδοχειακό τομέα, τα Social Media έχουν πλέον εισχωρήσει στην καθημερινότητα, με τους περισσότερους ταξιδιώτες να αναζητούν φωτογραφικό υλικό, από το ξενοδοχείο που πρόκειται να επισκεφθούν, στο Facebook και το Instagram. Σκοπός τους είναι να ανακαλύψουν πιο αξιόπιστο και αυθεντικό περιεχόμενο, που θα αποτυπώνει την πραγματική εμπειρία των προηγούμενων επισκεπτών σε κάθε κατάλυμα. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό για κάθε επιχείρηση που φιλοδοξεί να προσελκύει ποιοτικούς επισκέπτες, να αξιοποιεί τη δυναμική των Social Media, διατηρώντας προφίλ με προσεγμένο περιεχόμενο που να μπορεί να μεταφέρει στον θεατή μία γνήσια εμπειρία.

 

· Το Website

 

Η σωστή οργάνωση και η ξεκάθαρη δομή του website ενός ξενοδοχείου φαίνεται πως επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τα booking conversions. Με τους επισκέπτες να βασίζονται ολοένα και περισσότερο στις πληροφορίες του ξενοδοχείου για τη διαμόρφωση του προγράμματός τους μέσα και έξω από αυτό, το website λειτουργεί σαν ένα δυναμικό σημείο εξυπηρέτησης. Επομένως, η τάση προστάζει websites ξενοδοχείων που μεταφέρουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία, τόσο για το ίδιο το κατάλυμα, όσο και για τον προορισμό συνολικά, και προτείνουν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες με τις οποίες μπορεί να ασχοληθεί κάθε επισκέπτης στον προορισμό.

 

· Το Προσωπικό

 

Όπως έχει ήδη αρχίσει να διαφαίνεται και από τις δύο προηγούμενες τάσεις, το κλειδί για μία επιτυχημένη ξενοδοχειακή επιχείρηση βρίσκεται στην εμπειρία που προσφέρει. Ο βασικότερος παράγοντας που την επηρεάζει είναι το customer service, το οποίο και έχει τη δυνατότητα να προσδώσει ένα συγκεκριμένο ύφος και χαρακτήρα στη συνολική εμπειρία του επισκέπτη. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι να έχει δοθεί μία ξεκάθαρη κατεύθυνση στο προσωπικό για το στυλ εξυπηρέτησης που θα ακολουθεί και το οποίο θα αυξήσει τις θετικές κριτικές στα review websites, ενώ παράλληλα θα τονώσει και τις εσωτερικές πωλήσεις.

 

· Το Design

 

Η ιδιαίτερη αισθητική, η ταυτότητα στο ύφος και η ύπαρξη ξεκάθαρου concept μπορούν να προδιαθέσουν οποιονδήποτε επισκέπτη για μια ξεχωριστή εμπειρία! Το περιβάλλον του ξενοδοχείου θα αποτελέσει το σκηνικό για τις αναμνήσεις που θα δημιουργήσει κάθε επισκέπτης και θα λειτουργήσει ως παράγοντας της στρατηγικής Marketing που θα ακολουθήσει το κατάλυμα. Και εδώ, οι απαιτήσεις αυξάνονται διαρκώς, αφού ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου πρέπει να γίνεται με τρόπο που να διηγείται μία ιστορία ή να αποτυπώνει μία κεντρική ιδέα. Αυτό είναι που θα κεντρίσει και το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

 

· Οι Πρόσθετες Παροχές

 

Ένα δώρο καλωσορίσματος ή μία δωρεάν συλλογή βιβλίων και ταινιών μπορούν να δημιουργήσουν ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις στον επισκέπτη για το κατάλυμα στο οποίο βρίσκεται. Το πρότυπο της ξενοδοχειακής πολυτέλειας μεταβάλλεται διαρκώς, με το στοιχείο της έκπληξης να κερδίζει το ενδιαφέρον και την καλή διάθεση των επισκεπτών. Το δώρο καλωσορίσματος διαθέτει τρία βασικά χαρακτηριστικά: εντοπιότητα, εποχικότητα και το στοιχείο του απροσδόκητου, τα οποία μπορούν να αποτυπωθούν και σε κάτι φαινομενικά απλό, όπως μία καρτ ποστάλ με χειρόγραφο μήνυμα. Παράλληλα, η διατήρηση μίας ενημερωμένης συλλογής ταινιών και βιβλίων σε διάφορες γλώσσες είναι μία ακόμα απλή, αλλά διαφορετική και πολυτελής παροχή που θα ενισχύσει την εμπειρία του επισκέπτη.

 

· Η Τεχνολογία

 

Ολοένα και περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες χρησιμοποιούν τις δυνατότητες που παρέχει η Τεχνολογία για την παροχή μίας εξατομικευμένης διαμονής στους επισκέπτες τους. Με τη βοήθεια ενός εικονικού concierge σε μορφή online πλατφόρμας ή εφαρμογής για το κινητό, κάθε πελάτης μπορεί να πραγματοποιήσει διάφορες διαδικασίες – όπως κρατήσεις για δείπνο ή ξαπλώστρες, αιτήματα για επιπλέον πετσέτες ή μαξιλάρια, αλλά και υπηρεσίες room service, από την άνεση του δωματίου του.

 

Ακόμα και αν οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα δεν έχουν ενσωματώσει τις τάσεις αυτές στην καθημερινή λειτουργία τους, η εμφάνιση νέων τεχνολογιών εξελίσσει διαρκώς τις ανάγκες και προσδοκίες των πελατών. Έτσι, οι ξενοδόχοι και οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού καλούνται να υιοθετούν ολοένα και περισσότερες καινοτομίες στον τρόπο που προωθούν την επιχείρηση ή παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
:
FACEBOOK
TWITTER
LINKED IN
Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε εγκαίρως για τα τελευταία νέα της πλατφόρμας μας.
Με την εγγραφή σας, συμφωνείτε με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και αποδέχεστε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά δελτία μας.
Αναβαθμίζουμε την online εμπειρία σας χρησιμοποιώντας cookies. Περισσότερα .
Κατάλαβα
Κατάλαβα