ΚΛΑΔΟΙ
Οικονομικές, Ασφάλειες, Συμβουλευτικές, Νομικές Υπηρεσίες & Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις
Αγροτικά, Τρόφιμα & Περιβάλλον
Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες, Ηλεκτρονικά Είδη
Υγεία & Ομορφιά
Εκπαίδευση
Κατασκευές & Ενέργεια
Μόδα & Σπίτι
Τέχνες & Ψυχαγωγία
Μεταφορές
Χαρτί, Χημικά & Μεταλλουργία
ΣΥΝΔΕΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ
image/svg+xml
ΣΥΝΔΕΣΗ
ΕΓΓΡΑΦΗ
EL
image/svg+xml
EN
EL

Στην καθημερινότητά τους οι Ινδοί τα βράδια που συγκεντρώνονται στο σπίτι παρακολουθούν στην ελεύθερη τηλεόραση κάποια απ’ τις δεκάδες σαπουνόπερες με τα εκατοντάδες επεισόδια. Οι περιορισμοί σε σκηνές τόσο ερωτικές όσο και βίας είναι ιδιαίτερα αυστηροί.

«Μούδιασμα» του μυαλού όπως το περιγράφει με γλαφυρότητα ένας ειδικός του χώρου.

Εκατομμύρια Ινδοί παρακολουθούν στο κινητό τους βίντεο είτε στο σπίτι το βράδυ είτε όταν βρίσκονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς ακόμη και στο γραφείο τους κάποιες φορές, συνήθως χωρίς χρέωση. Η Neflix η Amazon και η Disney θέλουν πλέον να βάλουν τους Ινδούς να πληρώνουν για να παρακολουθήσουν shows που μοιάζουν πιο πολύ με εκείνα που παίζονται στην Ευρώπη και στην Αμερική ….πιο τολμηρά πιο sexy πιο αστεία.

Μέχρι το 2016 αυτή η ευρεία εξάπλωση χρήσης κινητών τηλεφώνων φαινόταν σαν ένα ευφάνταστο σενάριο του Bollywood. Μόνο οι πολύ πλούσιοι Ινδοί θα μπορούσαν ν’ αντέξουν να πληρώσουν για data στο κινητό τους. Όμως η Reliance Jio μια καινούρια εταιρία τηλεφωνίας ξεκίνησε μάχη τιμών η οποία ακόμη μαίνεται. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 300 εκ. smart phones και 200 εκ. συσκευές τηλεόρασης στην Ινδία. O Snjay Gypta στέλεχος της Disney λέει πως σε κάθε σπίτι στην Ινδία υπάρχει σίγουρα μία δεύτερη ή και Τρίτη συσκευή τηλεόρασης. Αυτό το άνοιγμα που έχει δημιουργηθεί με την πρόσβαση σε φθηνά δεδομένα τροφοδότησε την παραγωγή απ’το Hollywood άλλου στυλ προγραμμάτων. Η Netflix η Amazon και η Disney (στην οποία ανήκει η Hotstar………..) επενδύουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια .

Οι προϋπολογισμοί των παραγωγών έχουν διογκωθεί δελεάζοντας ηθοποιούς του Bollywood αλλά και ειδικούς συμβούλους του Bollywood.

Η γοητεία της Ινδίας είναι κατανοητή. Εκτός από το να είναι πολυπληθής και αναπτυσσόμενη έχει έλλειψη ποιότητας στα προγράμματα που παρέχονται.

Από την άλλη το μέσο νοικοκυριό στην Ινδία δεν έχει την ίδια αγοραστική δύναμη με αυτή άλλων αναπτυγμένων χορών. Στην Αμερική το μέσο όρο δαπάνης ανά νοικοκυριό για καλωδιακή είναι 80$ το μήνα ενώ στην Ινδία είναι μόνο 4$. Το Netflix κοστίζει 10$ μηνιαίως, ιδιαιτέρως μεγάλο κόστος για το μέσο Ινδό σε σχέση με το μέσο Αμερικανό.

Παρόλα αυτά η Ινδία είναι μία αναπτυσσόμενη οικονομία στην οποία το μέσο εισόδημα αναμένεται να αυξηθεί και είναι βέβαιο ότι η αγορά θέματος θα αποτελέσει ένα πεδίο στο οποίο πολλοί διεκδικητές θα παλέψουν για να κερδίσουν μερίδιο αγοράς.

Κοινοποιήστε το άρθρο
:
FACEBOOK
TWITTER
LINKED IN
Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε εγκαίρως για τα τελευταία νέα της πλατφόρμας μας.
Με την εγγραφή σας, συμφωνείτε με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και αποδέχεστε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά δελτία μας.
Αναβαθμίζουμε την online εμπειρία σας χρησιμοποιώντας cookies. Περισσότερα .
Κατάλαβα
Κατάλαβα