ΚΛΑΔΟΙ
Οικονομικές, Ασφάλειες, Συμβουλευτικές, Νομικές Υπηρεσίες & Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις
Αγροτικά, Τρόφιμα & Περιβάλλον
Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες, Ηλεκτρονικά Είδη
Υγεία & Ομορφιά
Εκπαίδευση
Κατασκευές & Ενέργεια
Μόδα & Σπίτι
Τέχνες & Ψυχαγωγία
Μεταφορές
Χαρτί, Χημικά & Μεταλλουργία
ΣΥΝΔΕΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ
image/svg+xml
ΣΥΝΔΕΣΗ
ΕΓΓΡΑΦΗ
EL
image/svg+xml
EN
EL

Στις 25 Μαρτίου η Apple πραγματοποίησε μία φαντασμαγορική παρουσίαση όπως μόνο αυτή μπορεί να κάνει σε μία πολυτελή αίθουσα. Ανάμεσα στους καλεσμένους και δεκάδες επώνυμοι της Αμερικάνικης show biz όπως η Ριζ Γουίδερσπουν, και η Τζενιφερ Ανιστον. Αυτή τη φορά όμως η εκδήλωση είχε ένα διαφορετικό σκοπό, όχι το λανσάρισμα μίας ακόμα iPhone συσκευής αλλά την παρουσίαση μίας υπηρεσίας, ή μάλλον την παρουσίαση πολλών υπηρεσιών, συνολικά τεσσάρων.

Οι τρείς κινούνται στα πλαίσια της ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Η TV+ είναι μία συνδρομητική υπηρεσία η οποία θα δίνει πρόσβαση σε δεκάδες κανάλια, η News+ παρέχει πρόσβαση σε ενημερωτικό υλικό δεκάδων περιοδικών και εφημερίδων και η Apple Arcade είναι μία πλατφόρμα με εκατοντάδες παιχνίδια.

Ο έτερος τεχνολογικός γίγαντας, η Amazon, έχει εδώ και καιρό αναπτύξει μία αντίστοιχη πλατφόρμα, η οποία ωστόσο προσφέρει το σύνολο των τριών υπηρεσιών της Apple σε ένα πακέτο, την Amazon Prime, στην οποία οι συνδρομητές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εκατοντάδες περιοδικά, κανάλια ψυχαγωγίας και παιχνίδια.

Στο χώρο υπάρχει ήδη η Netflix η οποία φέτος θα διαθέσει περίπου 15 δισεκατομμύρια ευρώ σε δημιουργία ταινιών και σειρών και στην αγορά περιεχομένου τα οποία θα προβάλλονται μέσα από τη δικιά της πλατφόρμα.

Μεταξύ αυτών των τριών γιγάντων οι οποίοι φαίνεται ότι θα συγκρουστούν τα επόμενα χρόνια στη προσπάθεια τους να διεκδικήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, η Apple αν και μπήκε τελευταία στο παιχνίδι φαίνεται να έχει το προβάδισμα. Η διαφορά είναι οι 900 εκατομμύρια χρήστες συσκευών iPhone, περίπου 6 φορές οι συνδρομητές του Netflix. Η Apple εκτιμάει ότι το 10% των χρηστών iPhone θα γίνουν συνδρομητές των νέων υπηρεσιών της άμεσα ενώ το υπόλοιπο 90% αποτελεί δυνητικά ένα πολύ δυναμικό πελατολόγιο.

Η τέταρτη υπηρεσία που η Apple παρουσίασε δεν ανήκει στο τεχνολογικό κλάδο, ούτε στο κλάδο της ψυχαγωγίας αλλά στις τραπεζικές υπηρεσίες. Πρόκειται για τη πιστωτική κάρτα της Apple με την οποία ελπίζει ότι θα συμπληρώσει το πακέτο των υπηρεσιών της. Αρχικά οι χρήστες της πιστωτικής κάρτας της Apple θα έχουν το προνόμιο μεγάλων εκπτώσεων στις υπηρεσίες που αγοράζουν μέσα από αυτή και αφορούν στην Apple.

H Apple παρατηρεί τα τελευταία χρόνια τα έσοδα από τις πωλήσεις των συσκευών iPhone να μην μπορούν να αυξηθούν, αντιθέτως να παρουσιάζουν ελαφρώς πτωτικές τάσεις. Στη προσπάθεια της να αναζητήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες έχει λανσάρει υπηρεσίες σε διαφορετικούς κλάδους από αυτούς που μέχρι τώρα δραστηριοποιούταν. Λόγω του μεγέθους και του ονόματος της είναι σίγουρο ότι θα ανατρέψει τα δεδομένα στις νέες αγορές στις οποίες εισέρχεται, ωστόσο είναι αμφισβητούμενο αν θα καταφέρει να έχει ποτέ τα κέρδη τα οποία αποκόμισε από τις συσκευές iPhone.

Κοινοποιήστε το άρθρο
:
FACEBOOK
TWITTER
LINKED IN
Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε εγκαίρως για τα τελευταία νέα της πλατφόρμας μας.
Με την εγγραφή σας, συμφωνείτε με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και αποδέχεστε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά δελτία μας.
Αναβαθμίζουμε την online εμπειρία σας χρησιμοποιώντας cookies. Περισσότερα .
Κατάλαβα
Κατάλαβα