ΚΛΑΔΟΙ
Οικονομικές, Ασφάλειες, Συμβουλευτικές, Νομικές Υπηρεσίες & Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις
Αγροτικά, Τρόφιμα & Περιβάλλον
Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες, Ηλεκτρονικά Είδη
Υγεία & Ομορφιά
Εκπαίδευση
Κατασκευές & Ενέργεια
Μόδα & Σπίτι
Τέχνες & Ψυχαγωγία
Μεταφορές
Χαρτί, Χημικά & Μεταλλουργία
ΣΥΝΔΕΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ
image/svg+xml
ΣΥΝΔΕΣΗ
ΕΓΓΡΑΦΗ
EL
image/svg+xml
EN
EL

Πολλές φορές εργαζόμενοι ζητάνε από τα λογιστήρια των εταιρειών στις οποίες εργάζονται, προκαταβολές επί των αποδοχών που επρόκειτο να τους καταβληθούν στο μέλλον.

Αυτή η ανάγκη είναι ιδιαίτερα συνήθης σε εταιρείες οι οποίες απασχολούν χαμηλά αμειβόμενο προσωπικό, όπως εργοστάσια και εταιρείες παροχής υπηρεσιών φύλαξης και καθαρισμού.

Η έγκριση των αιτημάτων αυτών εξαρτάται από τη ρευστότητα των εταιρειών, έτσι τις περισσότερες φορές τα λογιστήρια προωθούν προς έγκριση τα αιτήματα αυτά στην διοίκηση τα οποία εν τέλη απορρίπτονται. 

Τώρα τη λύση έρχεται να τη δώσει στη Βρετανία η Wagestream. Eνα πιστωτικό ίδρυμα το οποίο δίνει στους εργαζομένους προκαταβολή από τις μελλοντικές τους αποδοχές.

Η Wagestream δανείζει χρήματα στους εργαζομένους με ενέχυρο τους μελλοντικούς τους μισθούς, και παρακρατεί το ποσό του δανείου από τη μισθοδοσία τους κάθε μήνα. Η Wagestream δανείζει μέχρι το 40% των μηνιαίων αποδοχών. Εν συνέχεια η Wagestream παρακρατεί το ποσό, από τις αποδοχές των εργαζομένων. Οι εργοδότες δεν έχουν καμία υποχρέωση απέναντί στην Wagestream.   

Με αυτό το τρόπο οι εργαζόμενοι δεν αιτούνται χρήματα από τον εργοδότη τους αλλά από ένα ανεξάρτητο πιστωτικό ίδρυμα, έτσι νιώθουν πιο άνετα να ζητήσουν δάνειο, και έχουν περισσότερες πιθανότητες να το πάρουν. Επιπλέονoν εξασφαλίζουν χρήματα χωρίς να επιβαρύνουν οικονομικά τον εργοδότη τους.

Από την άλλη οι εργαζόμενοι δηλώνουν πιο ικανοποιημένοι από την εργασία τους, γιατί τους παρέχεται η δυνατότητα να έχουν εύκολη πρόσβαση στις μελλοντικές τους αποδοχές αν παραστεί η ανάγκη.

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή είναι μία υπηρεσία η οποία έχει και ανθρωπιστικό προφίλ εφόσον βοηθάει στην μείωση των οικονομικών προβλημάτων χαμηλά αμειβομένης και ευπαθούς μερίδας του πληθυσμού.

Ωστόσο η μείωση των οικονομικών προβλημάτων των χαμηλά αμειβόμενων θα έρθει με την πραγματική αύξηση των αποδοχών τους και όχι με ευκολίες δανεισμού. 

Κοινοποιήστε το άρθρο
:
FACEBOOK
TWITTER
LINKED IN
Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε εγκαίρως για τα τελευταία νέα της πλατφόρμας μας.
Με την εγγραφή σας, συμφωνείτε με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και αποδέχεστε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά δελτία μας.
Αναβαθμίζουμε την online εμπειρία σας χρησιμοποιώντας cookies. Περισσότερα .
Κατάλαβα
Κατάλαβα