ΚΛΑΔΟΙ
Οικονομικές, Ασφάλειες, Συμβουλευτικές, Νομικές Υπηρεσίες & Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις
Αγροτικά, Τρόφιμα & Περιβάλλον
Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες, Ηλεκτρονικά Είδη
Υγεία & Ομορφιά
Εκπαίδευση
Κατασκευές & Ενέργεια
Μόδα & Σπίτι
Τέχνες & Ψυχαγωγία
Μεταφορές
Χαρτί, Χημικά & Μεταλλουργία
ΣΥΝΔΕΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ
image/svg+xml
ΣΥΝΔΕΣΗ
ΕΓΓΡΑΦΗ
EL
image/svg+xml
EN
EL

Η αυτοκινητοβιομηχανία ζει μία επανάσταση, κάτι το οποίο μάλλον έχει να συμβεί εδώ και δεκαετίες. Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές σχεδιάζουν τους επόμενους μήνες να λανσάρουν υπηρεσίες ταξί, χωρίς οδηγούς. 

Η Γερμανική Daimler ανακοίνωσε ότι σε πρώτη φάση το 2020 θα εφαρμόσει στην Καλιφόρνια της Αμερικής υπηρεσίες ταξί χωρίς οδηγό, με στόχο άμεσα να διευρύνει τις υπηρεσίες αυτές και στις υπόλοιπες πολιτείες. Το ίδιο στοχεύει να κάνει μέσα στο 2020 και η Αμερικάνικη General Motors, όπως και η Zoox, μία Αμερικάνικη startup.

Στον ανταγωνισμό εισέρχεται δυναμικά και η κολοσσιαία Google. Σε λίγες μέρες η Alphabet που είναι η μητρική της Google, μέσω της Waymo θα διαθέσει στην αγορά και αυτή την δικιά της υπηρεσία ταξί χωρίς οδηγό.

Οι εξελίξεις προς αυτή τη κατεύθυνση είναι αναμενόμενες εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι υπηρεσίες ταξί κινούνται με προσεκτικά βήματα ώστε να αποφύγουν πιθανές παγίδες που θα υπάρξουν από την εφαρμογή μιας τόσο πρωτοπόρας τεχνολογίας.   

Έτσι η Waymo σχεδιάζει σε πρώτο στάδιο τα αυτοκίνητα της να έχουν στο πίσω κάθισμα έναν οδηγό ο οποίος όμως θα υπάρχει σε εντελώς υποστηρικτικό επίπεδο εφόσον τα αυτοκίνητα έχουν προγραμματιστεί ώστε να κινούνται μόνα τους στο 99% της διαδρομής. Επιπλέον η εφαρμογή των υπηρεσιών θα γίνει αρχικά σε αστικές περιοχές οι οποίες είναι άριστα χαρτογραφημένες, ωστόσο στην Αμερική η επέκταση των υπηρεσιών και στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα αργήσει.

Όλα αυτά θα αλλάξουν την εικόνα των μεταφορών όπως την ξέρουμε σήμερα. Οι μεταφορές θα γίνουν πιο οικονομικές, εφόσον το μισθολογικό κόστος των οδηγών θα πάψει σταδιακά να υφίσταται. Από την άλλη οι επιβάτες, αντί να αναλώνονται σε διαλόγους με τους οδηγούς, θα έχουν περισσότερο προσωπικό χρόνο στη διάθεση τους. Είναι πολύ πιθανό σε μεσαίες αποστάσεις, δηλαδή 300-400 χιλιομέτρων, τα οχήματα χωρίς οδηγό να αντικαταστήσουν τα αεροπλάνα ως πιο οικονομική εναλλακτική.

Από την άλλη τα οδικά δίκτυα και η ακριβής χαρτογράφηση αυτών θα πρέπει να προσαρμοστούν και να εξελιχθούν αναλόγως ώστε να υποδεχτούν την νέα αυτή τεχνολογία.      

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
:
FACEBOOK
TWITTER
LINKED IN
Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε εγκαίρως για τα τελευταία νέα της πλατφόρμας μας.
Με την εγγραφή σας, συμφωνείτε με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και αποδέχεστε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά δελτία μας.
Αναβαθμίζουμε την online εμπειρία σας χρησιμοποιώντας cookies. Περισσότερα .
Κατάλαβα
Κατάλαβα