ΚΛΑΔΟΙ
Οικονομικές, Ασφάλειες, Συμβουλευτικές, Νομικές Υπηρεσίες & Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις
Αγροτικά, Τρόφιμα & Περιβάλλον
Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες, Ηλεκτρονικά Είδη
Υγεία & Ομορφιά
Εκπαίδευση
Κατασκευές & Ενέργεια
Μόδα & Σπίτι
Τέχνες & Ψυχαγωγία
Μεταφορές
Χαρτί, Χημικά & Μεταλλουργία
ΣΥΝΔΕΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ
image/svg+xml
ΣΥΝΔΕΣΗ
ΕΓΓΡΑΦΗ
EL
image/svg+xml
EN
EL

“Είμαι προσγειωμένος …αλλά όχι σ’ αυτόν τον κόσμο” ήταν μία απ τις πολλές ατάκες του Karl Lagerfeld ο οποίος απεβίωσε στις 19 Φεβρουαρίου 2019.

Ο Karl ο οποίος γεννήθηκε στο Αμβούργο 85 χρόνια πριν μπορεί να αισθανόταν ότι δεν ανήκε σ’ αυτόν τον κόσμο αλλά γνώριζε πολύ καλά ότι οι πιο ευκατάστατοι άνθρωποι  ήθελαν διακαώς να φορούν τα ρούχα αλλά και τα αξεσουάρ του. 

Ως ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της υψηλής ραπτικής της Γαλλίας μαζί με τον Christian Dior την Coco Chanel και τον Yves Saint Laurent ο Mr Lagerfeld έφτιαξε την Chanel στην οποία ήταν creative director για πάνω από 35 χρόνια.

Ο θάνατός του έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις και κουτσομπολιά στα επιχειρηματικά «πηγαδάκια» για το μέλλον του Ιστορικού αυτού Οίκου.

Οι ιδιοκτήτες της Chanel Alain & Gerard Wetheimer οφείλουν ένα μεγάλο μέρος της ανάπτυξής του Οίκου στον Karl Lagerfeld.

Όταν τα δύο αδέλφια τον προσέλαβαν, τα περίφημα κουστούμια της Coco Chanel ταίριαζαν περισσότερο σε μεσήλικες εύρωστες οικονομικά γυναίκες και ο Οίκος απέπνεε χαρακτήρα απαρχαιωμένο και παλιομοδίτικο.

O Lagerfeld εκμοντέρνισε τον Οίκο Chanel σχεδιάζοντας πιο λεπτές γραμμές και κομψές λεπτομέρειες. Εργασιομανής ο ίδιος σπανίως έκανε διακοπές, σχεδιάζοντας περίπου 14 κολεξιόν το χρόνο!

“Tο να σχεδιάζω για μένα είναι η αναπνοή μου” συνήθιζε να λέει.

Τα υπερβολικά και κοστοβόρα shows μέσω των οποίων η Chanel επαναπροσδιορίστηκε είχαν φυσικά σκοπό.

Τα shows με τον 35 μέτρα πύραυλο το 2017 ή το Chanel Super Market γεμάτο με Chanel προϊόντα, δημιούργησαν αναστάτωση στο χώρο της μόδας, που βοήθησε όχι μόνο να εκτοξευθούν οι πωλήσεις αλλά και να δημιουργηθούν φοβερές κολεξιόν, και πανάκριβα αξεσουάρ όπως γυαλιά και αρώματα.

Ο Jacques Hellen διευθυντής Marketing του Ομίλου για αρκετά χρόνια, κατάλαβε τη σημασία που είχε το να προστατεύσει το brand Chanel.

Η Chanel πάλεψε για την πνευματική της ιδιοκτησία πολύ πριν άλλοι Οίκοι Μόδας συνειδητοποιήσουν τη σημασία αυτής.

Τα αποτελέσματα της δημιουργίας της τεράστιας συλλογής όχι μόνο σε ρούχα αλλά και τσάντες, κοσμήματα, παπούτσια, αρώματα σε συνδυασμό με την προστασία του brand έγιναν ξεκάθαρα σε όλους τον προηγούμενο χρόνο.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του Οίκου κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στα 108 χρόνια ιστορίας του φανερώνοντας κύκλο εργασιών 9,6 δις δολάρια με κέρδη 2,7 δις δολάρια.

Ο Bernard Arnault το μεγάλο αφεντικό της Moet Louis Vuitton (LVMH), η μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο πολυτελών αντικειμένων, θα ήθελε πολύ να αποκτήσει τον Οίκο Chanel.

Ο Οικονομικός Διευθυντής όμως του Οίκου αρνήθηκε πέρυσι το οποιαδήποτε σχέδιο για μελλοντική πώληση αυτού.

Τον Karl Lagerfeld θα διαδεχτεί η Virgine Viard η πιο έμπιστη συνεργάτης του για πάνω από 30 χρόνια. Η Virgine Viard θα πρέπει να δώσει το δικό της στίγμα στη δημιουργικότητα και συνέχιση του Οίκου.

Μέχρι τότε οι δυνητικοί επενδυτές περιμένουν να δουν την μετά Karl Lagerfeld εποχή του Οίκου Chanel. 

Κοινοποιήστε το άρθρο
:
FACEBOOK
TWITTER
LINKED IN
Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε εγκαίρως για τα τελευταία νέα της πλατφόρμας μας.
Με την εγγραφή σας, συμφωνείτε με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και αποδέχεστε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά δελτία μας.
Αναβαθμίζουμε την online εμπειρία σας χρησιμοποιώντας cookies. Περισσότερα .
Κατάλαβα
Κατάλαβα