ΚΛΑΔΟΙ
Οικονομικές, Ασφάλειες, Συμβουλευτικές, Νομικές Υπηρεσίες & Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις
Αγροτικά, Τρόφιμα & Περιβάλλον
Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες, Ηλεκτρονικά Είδη
Υγεία & Ομορφιά
Εκπαίδευση
Κατασκευές & Ενέργεια
Μόδα & Σπίτι
Τέχνες & Ψυχαγωγία
Μεταφορές
Χαρτί, Χημικά & Μεταλλουργία
ΣΥΝΔΕΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ
image/svg+xml
ΣΥΝΔΕΣΗ
ΕΓΓΡΑΦΗ
EL
image/svg+xml
EN
EL

Η τεχνητή  νοημοσύνη έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Θα πρέπει να εξοικειωθούμε με την εικόνα ενός οδηγού ρομπότ να μας φέρνει το αυτοκίνητο μας ή ένα ρομπότ μπαρμαν να μας φτιάχνει το ποτό μας, ωστόσο πως θα μας φαινόταν η εικόνα να επισκεπτόμασταν το γιατρό μας ο οποίος είναι ρομπότ;

Προς το παρόν οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στην ιατρική περιορίζονται σε πιο συνηθισμένες εφαρμογές όπως η μετατροπή της ομιλίας του γιατρού σε συνταγογράφηση ή η επεξεργασία των ιατρικών δεδομένων για καλύτερη διάγνωση ασθενειών αλλά και την εύρεση της πιο αποτελεσματικής θεραπείας.

Ωστόσο, όλες οι εφαρμογές θα πρέπει να επιβλέπονται από τον γιατρό ο οποίος θα είναι αυτός που σε τελικό στάδιο θα τις εγκρίνει και θα ολοκληρώσει τον έλεγχο του ασθενούς. Πράγματι είναι δύσκολο να φανταστούμε πως θα μπορούσε ένα ρομπότ να αντικαταστήσει εξ’ ολοκλήρου έναν γιατρό.  

Άλλωστε υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά, η ψυχολογική συμπαράσταση και η υποστήριξη που προσφέρει ο γιατρός στον ασθενή του. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς με συμπονετικούς γιατρούς έχουν πολύ καλύτερη εξέλιξη. Αυτό που ονομάζουμε “ανθρώπινη συμπεριφορά” είναι ένα πλεονέκτημα που μόνο οι άνθρωποι διαθέτουν, ή μήπως όχι;

Στην Ιαπωνία μηχανικοί δουλεύουν εδώ και χρόνια πάνω σε ρομπότ που θα λειτουργούν με συναίσθημα και η λειτουργία τους θα προσομοιάζει στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να δούμε μηχανές γιατρούς να μας σφίγγουν το χέρι όταν θα μας ενημερώνουν για κάτι δυσάρεστο.

Κοινοποιήστε το άρθρο
:
FACEBOOK
TWITTER
LINKED IN
Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε εγκαίρως για τα τελευταία νέα της πλατφόρμας μας.
Με την εγγραφή σας, συμφωνείτε με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και αποδέχεστε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά δελτία μας.
Αναβαθμίζουμε την online εμπειρία σας χρησιμοποιώντας cookies. Περισσότερα .
Κατάλαβα
Κατάλαβα